Üks positiivne ja negatiivne kasutatavusest E-ITSPEA lehe näitest

Positiivne näide kasutatavusest:

Üldiselt on kursuse lehel hea ja ülevaatlik liides. Infoblokid asuvad loogiliselt ja mugavalt. Lehel on palju teksti, kuid seda nivelleeruda hea sisukorra ning lõikude ja olulise teabe esiletõstmisega.

Eriti tahan tunnustada "Õpijuhis". Sellel kursusel on üsna keeruline hindamissüsteem, millel on suur variatsioon toimingutest, mille eest saate punkte - foorum, ajaveeb (see), retsentsioonid, rühmatööd ja veel mõned võimalused. Süsteem on üsna keeruline, kuid saidil on vahekaart "Õpijuhis". Mis muudab õpieesmärkide ja hinde teenimise võimaluse mõistmise palju lihtsamaks.


Negatiivse kasutatavuse näide:

Nagu ma varem ütlesin, on üks punktide teenimise viisidest blogiartiklite ja foorumipostituste kirjutamine. Kuid probleem on selles, et on üsna raske näha, millise hinde sa said, ja see muutub terveks questile. Ainus koht, mille olen leidnud ja millel on link eseme punktidega lehele, on meil, mis saadeti meile jaanuaris. Iga kord, kui soovite oma tulemusi näha, on kirja otsimine üsna ebamugav.

Muidugi saan aru, et seda tehakse turvalisuse huvides. Et see link ei satuks valedesse kätesse. See pole aga kasutaja või kursusel osaleja seisukohast sugugi mugav.

Lõppude lõpuks on neid, kes võiksid selle kirja näiteks unustada või saatsid selle rämpsposti kausta ja kustuta. Võib-olla on sellele lingile juurdepääsemiseks veel üks võimalus, kuid ma ei leidnud seda - mis on ka negatiivne näide kasutatavusest. Tahaksin kursuse põhilehel näha vähemalt "meeldetuletust" selle kohta, kust selle lingi leiate.

Kasutatud allikad:

https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_12:_Inimese_ja_arvuti_suhtlus,_ergonoomika_ja_kasutatavus

https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvuti turvalisus. Suurim nõrkus on ...

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Google tarkvara arendus- ja ärimudelii lühianalüüs