Mängu ettevõtete tuntud IT-juhid

Todd Howard

Todd Howard on selliste mängude looja ja peamine arendaja nagu Fallout3, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Fallout76 ja paljud teised mängutööstuse legendaarsed projektid.

Ta on tänapäeval üks juhtivaid arvutimängude arendajaid.

Lapsepõlvest peale unistas Todd arvutimängude arendajaks saamisest, enne kui ta isegi kooli lõpetas, oli ta juba üritanud Bethesda Softworksisse tööle saada, kuid ta pääsesi sinna alles kolmandat korda, pärast ülikooli lõpetamist.

Todd Howard liitus Bethesdaga 1994. aastal algul lihtsalt lihtsa tehnilise spetsialistina, kuid peagi märkas ettevõtte juhtkond noore arendaja talenti ja andis talle võimaluse ettevõtte suuri projekte juhtida. Todd Howard on alati silma paistnud oma loovuse poolest ja tema eestvedamisel on mängudes ilmunud palju uuenduslikke ideid.

Liigitaksin Todd Howardi arengumootori liidritüübiks.






Gabe Newell

Arvutimängude arendusettevõtte Valve üks asutajatest ja tegevjuht.

Pärast Harvardi ülikoolist lahkumist veetis Newell Microsoftis 13 aastat, saades lõpuks miljonäriks. Newell nimetab end "kolme esimese Windowsi väljalaske tootjaks". Inspireerituna Michael Abrashi tööst, kes oli varem lahkunud Microsofti juurest ID Software'i Quake'i arvutimängu loomiseks, lahkusid Newell ja Microsofti kaaslane Mike Harrington ka Microsofti ja moodustasid Valve 1996. aastal.

Täna on Valve üks suuremaid ettevõtteid mängude arendamisel ning digitaalsete teenuste ja teenuste pakkumisel. Gabe Newell on kahtlemata uuendaja, kuid tema peamist juhtimiskvaliteeti tahaksin mainida juhtimisest(haha). Valve töötajad rääkisid Gabe juhiomadustest väga hästi ning Gabe ise oli isiklikult seotud enamiku oma ettevõtte projektide väljatöötamisega. 




Kasutatud allikad:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gabe_Newell

https://en.wikipedia.org/wiki/Todd_Howard


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvuti turvalisus. Suurim nõrkus on ...

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Google tarkvara arendus- ja ärimudelii lühianalüüs