Google tarkvara arendus- ja ärimudelii lühianalüüs

Google tarkvara arendus- ja ärimudelii  lühianalüüs

Tarkvara arendusmudel

Iteratiivne mudel


Reliisid toimuvad sageli: iganädalane / kuu reliis on standard. Mõni meeskond värskendab tooteid iga päev. See on võimalik enamiku arendaja standardsete väljalaskeülesannete automatiseerimisega. Selline regulaarne värskenduste ja toodete väljaandmine motiveerib programmeerijaid (palju raskem on investeerida millessegi, mis käivitatakse mõne kuu või isegi aastate pärast) ning säilitab ettevõtte üldise väleduse, võimaldab rohkem kordusi ja sellest tulenevalt rohkem teatud aja jooksul tagasiside ja sellele vastamise võimalused.

Ärimudel

Reklaam

Reklaamimisel on kolm erinevat komponenti:

AdWords, AdMob ja AdSense.



AdWords

On Google'i teenus reklaamide esitamiseks. Sel juhul tasutakse iga kliki eest. Igale märksõnale määratakse määr. Kui kasutajad sisestavad Google'i otsinguribale päringuid, kuvatakse reklaamid koos orgaaniliste otsingutulemitega (paremas veerus lehe üla- ja alaosas). Kui inimesed klikivad reklaamil ja lähevad reklaamitud saidile, maksab reklaamija selle kliki eest.


AdMob

Google AdMob on mobiilirakenduste arendajatele mõeldud teenus, mis teenib reklaami kuvamisest tulu.


AdSence

AdSense on teenus, mille eesmärk on panna veebiressursside omanikke reklaamimisega raha teenima. Google nimetab neid omanikke kirjastajateks. Nad saavad oma saidil anna reklaamipinda välja rentida.

 .


Tarkvara kui teenus

Google Maps API


Google Maps, mida kasutavad kasutajad, kes soovivad saada mingeid juhiseid ühest kohast teise.

Google Mapsi jaoks on üsna suur kasutajaskond ja see saab palju API tulusid, mida kasutavad eriti sellised ettevõtted nagu Trivago, Uber, Pokemon Go ja paljud teised.


Google Workspace

Google Workspace pakub koostöötööriistu, nagu dokumendid, hangoutid, Gmail, kalender, ketas, lehed, saidid ja palju muud.

Kasutajal on võimalik piiratud võimalustega pilveruumi hankida ja pakutavad funktsioonid on suures osas tasuta, kuni kasutaja soovib uuendada, ja nad peavad selle eest maksma, et saaksid seda oma äri jaoks kasutada. Nii et see on ka üks viis, kuidas Google saab raha teenida.


Kasutatud allikad:

https://dev.by/news/razrabotka-po-v-google-praktiki-roli-i-vsyo-vsyo-vsyo

https://sites.google.com/site/net205apples/google-business-model

https://www.garyfox.co/google-business-model-explained/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvuti turvalisus. Suurim nõrkus on ...

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?