Arvuti mõtte juhtimine(kõige uudsem tugilahendus)

                                                                Arvuti mõtte juhtimine

Elon Muski idufirma Neuralink näitas traadita implantaati, millel oli 1024 painduvat elektroodi. Implantaadi elektroodid saavad elektrisignaale otse neuronitest. Tehnoloogia võimaldab inimestel tulevikus neuroelektrilist tegevust juhtmevabalt edastada mis tahes tehnoloogilisse keskkonda.

Tulevikus aitavad sellised tehnoloogiad kõigil inimestel arvutitega suhelda kõrgem tasemel. Sellise tehnoloogia arenguga võib kasutaja poolt teabe saamiseks saada mitte ainult sisendseade - arvuti juhtimine, vaid ka väljundseade. See elektrooniliste vahendite juhtimise viis võimaldab teil seda teha palju kiiremini, sisestada teksti lihtsalt iseendale rääkides või lihtsalt mõeldes, pilti nägema kinniste silmadega, surfata Internetis ja töötada üldse liikumata. Lõppude lõpuks on see tehnoloogia peaaegu täielikult sõltumatu inimese "füüsilistest" näitajatest - see on kättesaadav peaaegu kõigile inimestele.


Üheksa-aastasele ahvile implanteeriti Neuralinki neurokiip poolteist kuud enne selle video salvestamist. Esialgu õppis loom juhtnuppu juhtima, saades preemiaks banaan smuuti. Samal ajal registreeris Neuralinki kiip aju aktiivsuse näitajaid ja võrdles nende seotust käemotoorikaga.

Pärast seda, kui arendajad olid piisava hulga andmeid kogunud, eemaldati juhtnupp, mis viitab sellele, et ahv juhiks Pongis olevat reketit ainult Neuralinki kiibi abil. Ahv teeb seda intuitiivselt ja teeb seda suurepäraselt isegi mängu kiiruse suurenemisega.

Kui ahv suudas nii muljetavaldavad tulemused lõpetada vaid 1,5-kuulise treeninguga. Kujutage ette, millist suhtlust saab inimene tulevikus arvutiga saavutada. Ma arvan, et see tehnoloogia on tugilahenduseid tulevik.

Kasutatud allikad:

https://www.reuters.com/technology/elon-musks-neuralink-shows-monkey-with-brain-chip-playing-videogame-by-thinking-2021-04-09/

https://www.ixbt.com/news/2021/04/10/ilon-mask-pokazal-miru-obezjanu-s-nejrochipom-kotoraja-igraet-v-pong-siloj-mysli-.html

https://habr.com/ru/company/selectel/blog/526152/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvuti turvalisus. Suurim nõrkus on ...

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Google tarkvara arendus- ja ärimudelii lühianalüüs