Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

 Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?



Kui tellite sama projekti proffist ja käsitöölisest, siis tõenäoliselt pole olulist erinevust peaaegu üldse. Võib-olla märkab terav silm arhitektuurse plaani või mittestandardsete lahenduste erinevust, kuid lõppkasutaja jääb pimedusse. Ta ei saa aru, mis vahe on professionaali ja käsitöölisest, sest ka teine ​​pühendas oma tööle palju aega ja teab palju. Mis on siis erinevus proffide ja käsitööline vahel?

Erinevusi on palju - tähelepanu detailidele, projekti arhitektuur (IT puhul), mõned muud lahendused. Kuid minu jaoks on kõige olulisem ja olulisem erinevus profi ja käsitöölise silmas pidades igas valdkonnas võime õpetada teist inimest oma ärile ja mitte ainult õpetada, vaid teha seda hästi. Siin pole oluline mitte ainult võime teisi inimesi õpetada. Aga ka soov seda teha.

Ma ise õpetan koolilaste ja üliõpilaste väitluse oskusi. Ja ma tean väga hästi, et see on palju raskem kui lihtsalt vaielda. See tähendab, et teiste õpetamise protsess on keerulisem kui samal alal töötamise protsess. Sest sageli, isegi kui teate ise, kuidas midagi teha, võib olla raske neid oskusi teisele inimesele üle anda. Peate oskama keerulisi asju lihtsas keeles seletada. Ja ka palju kannatlikkust.

Minu arvates pole tõeline proff mitte ainult oma meisterdamise meister, vaid ka inimene, kes õpetab teistele nende oskusi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvuti turvalisus. Suurim nõrkus on ...

Google tarkvara arendus- ja ärimudelii lühianalüüs