Kuidas sotsiaalvõrgustikud on traditsioonilist meediat mõjutanud




Kuidas sotsiaalvõrgustikud on traditsioonilist meediat mõjutanud


    Uus meedia on oluliselt muutnud meie arusaama teabe mahust ja kättesaadavusest. Täna saame ja postitame pidevalt teavet Internetis ning sellest on saanud osa meie elust. Minu arvates on sotsiaalmeedia kõige enam mõjutanud traditsioonilist meediat.

Enne Interneti loomist oli juurdepääs suurele sidekanalile suur privileeg. Vaid vähesed said endale lubada, et neid kuulatakse televisioonis või nende artikkel avaldatakse ajalehes. Täna - igaüks saab omada oma ajalehte, kanalit või fotonäitust ja seda kõike tänu selliste teenuste arendamisele nagu Facebook, Instagram, YouTube ja muud sotsiaalplatvormid.


    Sellega seoses pidid ka traditsioonilised meedia kohanema Interneti-ajastu tegelikkusega. Tänapäeval ei leia traditsioonilise meedia esindajat, kellel pole kontot ühes või mitmes sotsiaalses võrgustikus, ja nende publik eelistab sageli juurdepääsu sisule, jällegi uue meedia, mitte traditsiooniliste kanalite kaudu.

Veelgi enam, nüüd on võistlus publiku tähelepanu pärast palju suurem, hoolimata sellest, et inimesed hakkasid  tarvitada rohkem kontenti. Nad eelistavad sageli uut meediat, näiteks YouTube'i kanaleid, lemmikblogijaid ja muid sõltumatuid autoreid.



Peaaegu kõigil on oma konto sotsiaalvõrgustikes, kus veedame iga päev palju aega. Ja üha sagedamini eelistame neilt teavet saada, kuna see on lihtsam, kättesaadavam ja kiirem kui traditsioonilised meediakanalid.


Kasutatud allikad:

https://qz.com/1303375/internet-usage-will-finally-surpass-tv-in-2019-zenith-predicts/



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvuti turvalisus. Suurim nõrkus on ...

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Google tarkvara arendus- ja ärimudelii lühianalüüs